Masarykova ulice - oprava
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Pedro Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: út 12. leden 2010, 16:15    Předmět:

matlas píše:
O této skutečnosti předpokládám pan Fajmon věděl. Zaráží mne, že nám o ní neřekl když se tu o cyklostezce hovořilo.
Je fakt, že v jeho vystoupeních zde vždy zaznívalo "cyklopruh" ...
Ono je to tak, že pojmově jak cyklostezka, tak cyklopruh jsou legitimními termíny. Cyklostezka se zpravidla používá v případě samostané komunikace vyhrazené cyklistům, cyklopruh v případě vyhrazeného jízdníhu pruhu pro cyklisty na chodníku či silnici. Zpravidla se v městském provozu jedno s druhým kombinuje a navazují na sebe dle dle místních potřeb a možností.

Škoda, že diletanstký přístup námi volených zastupitelů v Lysé zhatil potenciálně přínosnou věc - například na rozdíl od právě realizovaného projektu vnitroměstkých cyklostezek v nedalekých Poděbradech ...

Za každodenními cíli v Poděbradech bezpečně vnitroměstskou cyklostezkou

Takže pěšky vést kolo po chodníku v Masaryčce nebo riskovat jízdu v úzké frekventované vozovce, pak kolo do vlaku, vystoupit v Poděbradech a projet se tam Very Happy

Naposledy upravil/a Pedro dne út 12. leden 2010, 16:21, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

blame Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 12. leden 2010, 16:20    Předmět:

Matlasovi:

Ještě jednou překopíruju celý příspěvek:

Zaslal/a: st 14. říjen 2009, 12:11 Předmět: reakce

Dobrý den,

pěkné fotky. Do silnice cyklostezku integrovat nešlo, protože bychom museli úplně zrušit parkovací místa pro auta. Vydláždit to červeně jsem navrhoval, ale kolegům se to nelíbilo. Jsem rád, že došlo ke kompromisu a cyklopruh tam na obou stranách bude.

Orgány státní správy totiž tvrdily, že se tam nevejde. Bude taky parkování pro auta a bude chodník a snad i kvalitní zeleň a veřejné osvětlení a další prvky jako lavičky, kolostavy a citylighty a kovové mříže okolo stromů.

Jen tak mimochodem na parkovací místa se využily původní žulové kostky ze silnice. Toto řešení je podle mne pěkné a navíc nám ušetřilo poměrně hodně peněz za dlažbu, kterou bychom jinak museli kupuvat.

Hynek Fajmon

Já tomu rozumím tak, že přes varování o nemožnosti vést cyklostezku po chodníku (nikoli obecně, ale v tomto konkrétním případě) byla tato varianta schválena.

matlas Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: út 12. leden 2010, 18:20    Předmět:

blame: ano, já to četl. nemusíte to sem dávat znovu.

Pan Fajmon nám tvrdil, že jezdit se bude. To jsem pochopil.

ještě jednou z Listů:

4. Cyklostezky: projektová dokumentace neobsahovala návrh
cyklostezek a cyklostezky nejsou ani realizovány a vyznačeny.

pokud projekt s cyklisty nepočítal jak se praví v Listech v článku pana Paličky, tak nám tu někdo neříká pravdu.
Přijde mi, že z pohledu projektu ten pruh neberou jako něco po čem by se jezdilo na kole, ale pouze za chodník jiné barvy a tak to realizovali. Nebo ten "cyklopruh" pro cyklisty dláždil pan Fajmon a jeho kolegové? Very Happy

V tomto případě bych raději věřil projektové dokumentaci. Jenže jsem ji neviděl, tak mi nezbývá než se takto hloupě divit.

PGP key ID: A33F8622
Fingerprint: BCC4 34ED 7887 7DBF CFA3 DB5B 9235 9981 A33F 8622
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy/činy WWW stránky Jabber Skype

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 12. leden 2010, 21:35    Předmět:

Matlasovi:

OK. Ten příspěvek jsem překopíroval celý proto, jelikož se mi z Vaší reakce zdálo, že o vyjádření pana Fajmona z 14.9. usuzujete takto: "příspěvek mluví o cyklostezce v silnici a článek v listech o cyklostezce v chodníku."

Takže to vypadá, že někdo "cyklostezku" prosadil navzdory projektu(?) a tvrzení "orgánů státní správy, že se tam nevejde" (slova pana Fajmona) - a pak už byla jen snaha zahrát to do autu větami typu: "ono se to nějak dořeší".

Pak je ještě celkem s podivem, proč projekt (když nepočítal s cyklostezkami na chodnících), stanovil tak úzkou šířku vozovky - při vědomí využívanosti komunikace jak auty, tak cyklisty...

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: út 12. leden 2010, 21:39    Předmět:

Pak je ještě celkem s podivem, proč projekt (když nepočítal s cyklostezkami na chodnících), stanovil tak úzkou šířku vozovky - při vědomí využívanosti komunikace jak auty, tak cyklisty...

to bych přisuzoval zmíněným požadavkům odboru žp mú Lysá.

Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy/činy WWW stránky Jabber Skype

Petr Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 15. leden 2010, 15:07    Předmět:

No tak máme týden po sněhové kalamitě a ten kousek Naší bulvární ulice stále neuklizen. A to nemluvím o těch ulicích kde dodnes ani pluhy neprojeli.
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu

Jan Kořista Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: so 16. leden 2010, 13:54    Předmět:

Nejdříve reakce na dřívější příspěvek Karla
citace:
Cyklostezka se mi zdá jen,jako něco co se právě nosí,takové modní šaty,spíchlé horkou jehlou.To jak jsou postavené kolostavy je asi prkotina proti tomu, jaké nebezpečí je motání cyklistů a chodců na jednom chodníku.Radši bych hezkou cyklostezku podle Labe.Tady budou jezdit stejně po silnici.

Ano, po chodníku se určitě motat nebudou (na tom šedém pruhu). Troufnu si říct, že na Západě se cyklostezky samozřejmě budují a někteří cizinci je berou za takovou samozřejmost, že nedokážou pochopit, že u nás jsme "sto let za opicemi" a cyklisté se motají s auty a autobusy na jedné silnici!

Hezká cyklostezka kolem Labem nepomůže k tomu, aby se člověk dostal bezpečněji ze města na nádraží Sad

Jinak pro všechny: nemůžu přijít na to, proč tady v tom tématu pořád diskutujete? Nemáte nic lepšího na práci - než mlátit tuhle slámu? Silnice je hotová, je to takový nezapomenutelný pomník, a hotová bude i druhá polovina - nepředpokládám, že o něco líp. Jen by mě zajímalo, jestli se zde nebo někde jinde bude někdo chválit. (Mmch nebude to akorát před volbami na podzim?)

H. Fajmon Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: so 16. leden 2010, 23:44    Předmět: reakce

Dobrý večer,

chápu, že mladí lidé jsou kritičtí ke všemu a za všech okolností. Nechápu ale, co je Vaším cílem. Chcete mít v Masarykově ulici cyklopruh nebo ne? Chápete, že velká část zastupitelstva pruh pro cyklisty nepovažuje za nutný? Chápete, že rozhoduje většinové hlasování a že o věcech rozhoduje státní správa a že se musí postupovat v souladu se zákonem? Mám obavu, že ne.

Ale pokud si Vy všichni kritici myslíte, že to zvládnete lépe, tak kandidujte na podzim v komunálních volbách a přesvědčete spoluobčany, že budete město spravovat lépe.

Hynek Fajmon

tragédie Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: ne 17. leden 2010, 0:31    Předmět: Re: reakce

H. Fajmon píše:
Dobrý večer,

chápu, že mladí lidé jsou kritičtí ke všemu a za všech okolností. Nechápu ale, co je Vaším cílem. Chcete mít v Masarykově ulici cyklopruh nebo ne? Chápete, že velká část zastupitelstva pruh pro cyklisty nepovažuje za nutný? Chápete, že rozhoduje většinové hlasování a že o věcech rozhoduje státní správa a že se musí postupovat v souladu se zákonem? Mám obavu, že ne.

Ale pokud si Vy všichni kritici myslíte, že to zvládnete lépe, tak kandidujte na podzim v komunálních volbách a přesvědčete spoluobčany, že budete město spravovat lépe.

Hynek Fajmon

Pokud nepovažujou za nutné, tak nepište že tam měl být, má být a bude. Ostatně dle norem tam nikdy být nemůže. Teď zase všechno otáčíte jak se vám hodí.
A na selský rozum, není potřeba vysoký věk. Ta silnice je pro cyklisty nebezpečná a doufám že se jí budou vyhýbat. Zraněných a mrtvých ciklistů tu už bylo moc.
Pokud je vysoký věk znakem inteligence a moudrosti, tak nevím, proč pan Houštecký jezdí v protisměru:-)

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: ne 17. leden 2010, 10:42    Předmět:

Nu, obávám se, pane Fajmone, že Vaše argumentace začíná nabývat poněkud tragikomických rozměrů. Píšete, "že se musí postupovat v souladu se zákonem". Tedy: Jestlipak si vzpomenete, že poté, co jste se tu před pár měsíci bil v prsa hlásaje cyklopruh po obou stranách chodníku, to byl pan Matlas, který ocitoval normu, ze které jasně vyplynula nemožnost kolaudace takto vybudovaných "cyklostezek"? Nehledě na další, nikterak sofistikované připomínky, které zpochybnovaly bezproblémové soužití cyklistů s pouličními lampami, jež stojí v dráze cyklopruhu. Co jste vlastně chtěl říci svým příspěvkem z 14.10. 2009?
A ještě maličkost - poukazy na kritické mládí + doporučení vlastní kandidatury jsou ohrané, irelevantní a ubohé. Snad Vás nejsou hodny Wink

Jan Macke Odpovědět s citátem
Dlouhodobý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: ne 17. leden 2010, 10:49    Předmět: Re: reakce

H. Fajmon píše:
Dobrý večer,

Hynek Fajmon

Dobrý den,
myslel jsem, že se k Masarykově již vyjadřovat nebudu. Ostatně je hotová a musíme se naučit s ní fungovat.
Příspěvek pana Fajmona mě přinutil změnit názor.
Chceme mít v ulici cyklopruh nebo ne? Myslel jsem, že z diskuse bylo jasné, že nejlepší varianta je funkční cyklopruh, na druhém místě nic a až na třetím kočkopes, který tam je teď. To si opravdu vážně myslíte, že to bude jako cyklopruh fungovat?
Mantru o kandidatuře, pokud se mi něco nelíbí, jsem myslel, že již dvacet let po revoluci neuslyším. Co když mám v životě jiné cíle, baví mě pracovat v jiných oblastech a politiku dělat nechci? Nemohu kritizovat a veřejně se projevovat?
Honza

Markéta Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: ne 17. leden 2010, 22:09    Předmět:

Tedy pane Fajmone,

také se už nechci vyjadřovat k tématu opravy této ulice, jelikož mi to přijde jako ztráta času, ale k Vašemu příspěvku se nejde nevyjádřit. Podle Vás, když mne kadeřnice špatně ostříhá tak ji nesmím zkritizovat, dokud se sama nenaučím tomuto řemeslu?
Mimochodem jsem stejně stará jako Vy a kritizovala jsem tu opravu celkem často / ne-li nejčastěji/, takže o věk zřejmě nepůjde.
My moc dobře všechno chápeme, pane Fajmone. A nyní se ukazuje, že dokonce lépe než Vy.
Kandidovat v příštích volbách nejspíše nebudu, ale rozhodně vím, koho nebudu volit.

Adéla Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: po 18. leden 2010, 20:11    Předmět:

Laughing Ha, ha, ha. Příště můžete zase panu Fajmonovi poděkovat za to, že je ochotnej s vámi diskutovat Laughing
Podle mě si nevidí na špičku nosu Twisted Evil

H. Fajmon Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: st 20. leden 2010, 18:55    Předmět: reakce

Dobrý večer,

rád bych shrnul jako zastupitel svoji pozici k rekonstrukci Masarykovy ulice:

1. Jsem pro to, aby se Masarykova ulice v plném rozsahu rekonstruovala v tomto volebním období 2006-2010.
2. Jsem pro to, aby se v parkovacích zálivech využily původní kostky.
3. Jsem pro to, aby se na chodnících vybudovaly cyklopruhy.

Toto jsem v hlasováních a jednáních prosazoval a budu tak činit i nadále do konce volebního období.

Hynek Fajmon

Adéla Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: pá 22. leden 2010, 11:41    Předmět:

Ono ani tak nejde o to co jste prosazoval, jako spíš o to, čím jste nás tu celou dobu krmil: Cyklopruh bude. Cyklopruh se postupně dořeší a věřím, že bude funkční. Pruh pro cyklisty bude na obou stranách ulice. Atd. Někteří Vám to málem uvěřili. Ha, ha.

Libor Pavlišta Odpovědět s citátem
Návštěvník/ice

PříspěvekZaslal/a: po 1. únor 2010, 22:15    Předmět:

Když jsem Masarykovu ulici poprvé po rekonstrukci uviděl, zhrozil jsem se. Vypadá to jako nějaká ulice na pražském sidlišti. Dříve to byla hlavní ulice a vypadala docela důstojně, teď je to v duchu moderních trendů - beton, ocel a sklo. Ty svítíci stojany na reklamu, to je opravdový "skvost". Nerozumím ani asfaltovému povrchu - proč nešly původní kostky položit znovu? Věřím, že obyvatelé Masarykovy ulice si stěžovali na hluk, ale omezením rychlosti by snad šla hlučnost vyřešit, on ani přejezd přes retardér není bezhlučný. Nějak se mi ta ulice sem do Lysé najednou nehodí. Nemluvě o tom, že její uspořádání je pro všední život poněkud nepraktické.

Ještě si dovolím reagovat na pana Fajmona: každý svým dílem přispíváme k k fungování naší společnosti tím, co děláme. Jedni pracují v zemědělství, jiní na úřadě, v továrně nebo v obchodě, někdo léčí lidi a další dělá politiku... Pokud člověk dělá svoji práci dobře, není důvod k tomu, aby šel dělat něco jiného, právě proto, že je na tomto místě užitečný. Proto příliš nerozumím tomu, proč nabádáte diskutující, aby sami kandidovali. Oni přece jen vyjádřili svoje názory k odvedené práci - stejně jako každý z nás půjde reklamovat věc, která je dle jeho názoru špatně udělaná. Politici jsou veřejné osoby, které by měly být za kritiku naopak vděčni, neboť je to zpětná vazba jejich voličů, tedy v podstatě jich zákazníků, kteří si je platí. A nejen v obchodě by mělo platit ono známé "Náš zákazník, náš pán".

Obyvatel Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: út 2. únor 2010, 14:40    Předmět:

Čo bolí to prebolí, zvyknéééééééméééé si.

Zuzana Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: st 3. únor 2010, 17:59    Předmět:

V Mostě prý mají tak pěknou cyklostezku, že ji na některých místech opatřili cedulí Cyklisto, sesedni z kola.
(Pozn.překl.: To není návod.)

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: st 3. únor 2010, 19:02    Předmět:

Zuzana: Dle informací důvěrného zdroje rádia Jerevan bude takovými cedulemi opatřen i "cyklopruh" v Masarykově ulici. Na začátku z každé strany. Stezka bude také pojmenována podle svého největšího zdejšího evangelizátora. To proto aby až na ni cyklista vstoupí ,byl vždy pozitivně naladěn. Rolling Eyes

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 4. únor 2010, 12:12    Předmět:

Poté, jak naši městští zastupitelé uchopili realizaci cyklopruhu, jsem si vybavil jeden tři roky starý příspěvek ...
citace:
Hynek Fajmon: ... myslím si, že po přečtení asi 300 stran odborných textů o cyklostezkách a absolvování asi 3 odborných konferencí a setkáních se starosty, kteří něco konkrétního vybudovali o tom něco vím. Určitě dostatečně na to, abych o tom jako zvolený zastupitel mohl rozhodovat.

http://www.czlink.net/lysa/viewtopic.php?p=6691#6691

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 4. únor 2010, 19:37    Předmět:

Asi desetkrát tenhle smajlík: Brick wall

Možná že pan Fajmon si to přečetl, ale zbylá většina zastupitelů/radních už ne Idea

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 4. únor 2010, 19:48    Předmět:

Přečetl jsem více než 2000 stran odborných textů a knih o ornitologii, absolvoval něco přednášek a konferencí na toto téma. Ve volném čase se bavím pozorováním chování ptáků...
Že bych ale mohl udělat tak sebevědomé prohlášení jako pan Fajmon o cyklostezkách, to tedy jistě ne.

Jestli on není tak trošku brouk Pytlík. Confused Ikdyž ono vlastně rozhodovat a vědět jsou různé disciplíny. Jak jsme sami viděli, ne nutně se překrývají.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 11. únor 2010, 10:56    Předmět:

Pozvánka na setkání ve věci stavby II.etapa Rekonstrukce Masarykovy ul.

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 11. únor 2010, 18:26    Předmět:

Dotaz: dopadne to líp než první část?

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: st 31. březen 2010, 9:36    Předmět:

Poděbradské cyklostezky už se otevírají cyklistům

Nesnesitelná lehkost bytí ... aneb pro porovnání obrázky ze skutečně zrealizovaných cyklostezek a cyklopruhů v porovnání s vzniklou parodií v Masaryčce.

chodec Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: čt 15. duben 2010, 7:44    Předmět:

Dovoluji se ozvat za chodce.Masaryčka se mi líbí právě se začíná probouzet příroda a teprve ted se ukazuje změna.Zelen ulici oživila.Prostě jednoznačně krok klepšímu.Těším se na zbytek.Jen vandalové mi cvičí s nervovou soustavou.

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 15. duben 2010, 20:20    Předmět:

A jezdit na kole se bude kudy...?

Petr Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 16. duben 2010, 9:31    Předmět:

No přece na té úzké nové silnici mezi autobusy, které proti sobě neprojedou aniž by neomezily plynulost dopravy. Jen jsem zvědav jestli se ponaučí při stavbě druhé etapy Very Happy

Obyvatel Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 22. duben 2010, 20:08    Předmět:

I pan starosta si myslí, že tmavé kostky značí cyklostesku. Odpověď starosty Lysé nad Labem v on-line rozhovoru pro Deník:

Proč v již rekonstruované části Masarykovy ulice nebyla vyprojektována vnitroměstká cyklostezka, nebo alespoň příslušně značený cyklopruh - jak je obecným trendem a v jiných městech, navíc i památkových zónách (např. Poděbrady) se realizovat daří?
Ing. Petr Malý, dnes 10:38
Odpověď vložena: dnes 12:15
Dobrý den, tento problém byl velice detailně diskutovám v zastupitelstvu města. Bohužel pro nedostatek místa nebylo možné do komunikace vtělit plnohodnotnou cyklostezku aniž by ubylo parkovacích míst. Přesto pokud si všimte je v dlažbě chodníku vytvořen tmavý pruh,který by měl po dokončení celé ulici sloužit jako pruh pro cyklisty.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 22. duben 2010, 20:18    Předmět:

Tak to už se těším, až nám pan starosta předvede, jak na ní bude jezdit. Zřejmě má vymyšlenou nějakou fintu, jak se vyhnout veřejnému osvětlení Laughing.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 23. duben 2010, 10:15    Předmět:

"Bohužel pro nedostatek místa nebylo možné ..."
Tento blábol snad již ani nelze nazvat argumentem - kam jinam než do nejširšího bulváru v Lysé by mělo jít vyhrazezenou stezku/cyklopruh integrovat?
Proč radní nezvednou zadek a nezajedou do nedalekých Poděbrad, kde se i v podstatněji užších tazích cyklokoridory bezproblémově řeší?
Proč se neporadí s těmi, kteří know-how mají?
Nechuť? Neschopnost?

Petr Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: po 26. duben 2010, 13:06    Předmět:

Alespoň jedna změna k lepšímu. Obrubníky k parkovacím místům jsou zaoblené. Smile

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: po 26. duben 2010, 13:50    Předmět:

Petr píše:
Alespoň jedna změna k lepšímu. Obrubníky k parkovacím místům jsou zaoblené. Smile

Ale to přece být musí. Jinak by si některá z parkujících dam na nákupech mohla prorazit kolečko. Laughing

Petr Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: po 26. duben 2010, 14:55    Předmět:

To máte pravdu,ale v první etapě to udělali jinak. Teď by to jestě chtělo alespoň o 15cm do šířky rozšířit (parkovací místa), jelikož na nynější místo se sice auto vejde,ale že zrcátka koukají do silnice už nikoho nezajímá. Sad

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 14. květen 2010, 15:19    Předmět:

MF DNES: Po cyklostezce projedou centrem i na okraj města

Místostarostka Poděbrad Jiřina Soukupová: „Chystáme se točit instruktážní film, protože někteří místní mají v určitých místech problémy. Ještě se třeba nesetkali s tím, že cyklostezka vede vedle chodníku. Navíc někde je cesta jednosměrná a jinde obousměrná, takže občas nastávají kolize,“ popisuje místostarostka města. „Lidé se musí naučit cyklostezky využívat, zvyknout si na ně. Jinak jsou ohlasy vesměs pozitivní, protože se oddělil automobilový provoz a zejména pro děti je to bezpečnější, i starší lidé mají lepší pocit.“

Nezbývá než poděbraďákům kompetentnost jejich zastupitelů jen závidět.

Petr Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: so 29. květen 2010, 10:27    Předmět:

No tak koukám že ulice se sice dělá na etapy, ale již je rozkopaná celá délka. Na prvním úseku se již týden nic neděje. Chodníky nedodělané, lampy nové stále nestojí, protože po pádu jedné lampy a zranění dělníka firma vše zase odvezla. Jsem zvědav kdy začnou padat již namontované osvetlení.

Karel F Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: so 29. květen 2010, 12:12    Předmět:

Petr píše:
No tak koukám že ulice se sice dělá na etapy, ale již je rozkopaná celá délka. Na prvním úseku se již týden nic neděje. Chodníky nedodělané, lampy nové stále nestojí, protože po pádu jedné lampy a zranění dělníka firma vše zase odvezla. Jsem zvědav kdy začnou padat již namontované osvetlení.

Tak to je přece proboha normální. Nebo se snad silnice staví po 10 metrových úsecích?

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: so 29. květen 2010, 22:42    Předmět:

Nejradši bych vždy šel jinudy než novou Masarykovou ulicí. Jelikož je to hlavní ulice, moc to bez zacházky nejde, a proto mě pokaždé napadne naprosto promarněná šance (jinde by to byla samozřejmost). Myslím, že jako škodovka oceňuje nejlepší dopravni řešení ve městech, tak tato ulice by musela vyhrát opačnou cenu – avšak můžeme se něčemu divit, když v Praze jsou cyklopruhy odnikud nikam, v Benátkách je křižovatka u autobusových zastávek jako tankodrom bez jakéhokoliv řešení pro cyklisty a chodce? Proč musejí být naši komunisté v Lysé jediní kdo na ty chybějící cyklopruhy poukazovali, a stejně neúspěšně? Evil or Very Mad

petra Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: ne 30. květen 2010, 11:38    Předmět: Myslim, že dobrý...

Mě je Masaryčka docela ukradená, ale pouhým okem se mi zdá, že je to změna k lepšímu. Těším se až to bude hotové celé. Co mi vadí je ulice ČS. Armády, kde mi totálně hrabe z toho hluku projíždějících aut na kostkách!!! Sad Sad Sad

radmen Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: po 31. květen 2010, 21:19    Předmět: "Masaryčka"

Ano, s tím se dá souhlasit že od pohledu je to vidět. Ta oprava byla velmi potřeba a bude to jistě bezvadné. Nové chodníky a silnice vypadají opravdu hezky. Jen se obávám kde se bude dát zaparkovat během dne když jdete třeba na poštu či na skok do banky. Místa na parkování bude jen poskrovnu a jak psal někdo o pár příspěvků dříve tak je ten parkovací pruh opravdu úzký. ..Ne všichni vlastníme malá úzká autíčka.

Karel Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: po 31. květen 2010, 22:01    Předmět:

Třeba ta pošta by se dala vyřešit parkovacím automatem.Všiml jsem si že tam jsou zaparkovaná auta i více než den.Třeba půl hodiny zdarma a pak 10,-Kč na hodinu a místa by bylo určitě víc.Mám tu zkušenost od Kokosu z Nymburka.Od té doby co je tam parkovací automat dá se tam parkovat.Dřív to bylo téměř vyloučené.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: út 1. červen 2010, 0:20    Předmět: Re: Myslim, že dobrý...

petra píše:
Mě je Masaryčka docela ukradená, ale pouhým okem se mi zdá, že je to změna k lepšímu. Těším se až to bude hotové celé. Co mi vadí je ulice ČS. Armády, kde mi totálně hrabe z toho hluku projíždějících aut na kostkách!!! Sad Sad Sad

Řekla bych, že to "pouhým okem" bude podstatné. Laughing

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: út 1. červen 2010, 0:26    Předmět: Re: "Masaryčka"

radmen píše:
Ano, s tím se dá souhlasit že od pohledu je to vidět. Ta oprava byla velmi potřeba a bude to jistě bezvadné. Nové chodníky a silnice vypadají opravdu hezky. Jen se obávám kde se bude dát zaparkovat během dne když jdete třeba na poštu či na skok do banky. Místa na parkování bude jen poskrovnu a jak psal někdo o pár příspěvků dříve tak je ten parkovací pruh opravdu úzký. ..Ne všichni vlastníme malá úzká autíčka.

Od pohledu je to opravdu vidět. Jen pár malých chybiček se vloudilo, jako třeba příliš úzká silnice, píliš široký chodník, nefungující cyklopruh, takže zbytečně dvoubarevný chodník, příliš úzká parkovací místa... Ale to je vidět již od pohledu Wink

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 1. červen 2010, 19:03    Předmět:

Markéto, je zbytečné někoho chytat za slovo. Já jsem mluvila o tom, že rekonstrukce je fajn a nehledám v tom detaily, které jsou špatně, protože jsou podstatnější věci v Lysé nad Labem, které mi nejenom vadí, ale které mi docela (dost) zasahujou do života.... A to blbej cyklopruh nebo dvojbarevnej chodník opravdu není. Redmene, já jsem s parkováním za poslední dva roky problémy neměla, vy ano? Když jdu na poštu tak zaparkuji u Penny Marketu, když jdu do banky tak zaparkuji před bankou. Většinou se tam jedno volné místo najde. Nebo přejdu parčík, sejdu schody a zaparkuju dole. A že jsou nová parkovací místa úzká - s tím už nic nenaděláte tak nemá smysl o tom diskutovat. Pochybuji, že je zvětší. Wink

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 1. červen 2010, 19:10    Předmět:

Karel píše:
Třeba ta pošta by se dala vyřešit parkovacím automatem.Všiml jsem si že tam jsou zaparkovaná auta i více než den.Třeba půl hodiny zdarma a pak 10,-Kč na hodinu a místa by bylo určitě víc.Mám tu zkušenost od Kokosu z Nymburka.Od té doby co je tam parkovací automat dá se tam parkovat.Dřív to bylo téměř vyloučené.

Vůbec nechápu, jak někomu může připadat, že v blízkosti pošty není místo na parkování. Myslím, že parkoviště u Penny je dostatečně veliké, pokud teda máte v pořádku nohy....

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: út 1. červen 2010, 20:01    Předmět:

Petro,
já Vás nechytám za slovo. Snažila jsem se najít to podstatné, co jste o Masaryčce napsala Wink Píšete, že Vám je ukradená. Mne ne, jelikož se tam několikrát denně snažím zaparkovat a jelikož tam moji zákaznící jezdí i se svými dětmi na kole. Takže pro mne cyklostezka, parkovací místa ani šířka silnice nejsou maličkosti. Wink
Navíc, cyklopruh by byl skvělý všude, nejenom tam, kde jezdím zrovna já. Umožní lidem jezdit bezpečně /většinou/ na kole! Můžou být podstatné i jiné věci, než které se Vás přímo týkají a naopak, ovliniňuje Vás i to, co se Vás přímo netýká Smile .
Mimochodem, už jste někdy zoušela zaparkovat u pošty v době výstavy? Wink

UV Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: st 2. červen 2010, 7:52    Předmět: masarycka

Mozna by nam vsem prospelo naucit se opet chodit pesky a ne si porad stezovat na sirku toho ci onoho.

Zuzana Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: st 2. červen 2010, 9:25    Předmět:

To já taky netuším, proč všichni mají potřebu parkovat ausgerechnet na Masaryčce nebo u pošty - zřejmě každý tahá denně z pošty a na poštu supertěžké balíky, jinak si to neumím vysvětlit.

Petr Odpovědět s citátem
Přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: st 2. červen 2010, 11:21    Předmět:

No ono spoustu lidí ty balíky nosí.A když je parkovište obsazené lidma co jsi jdou nakoupit do Penny tak se dost často pekně pronesou. A ulice si myslím že je dělaná jak pro chodce tak pro automobily a měla by být bezpečná. Nevím proč by měl být chodník široký pro deset lidí vedle sebe jen proto že když je výstava tak aby se mohli v klidu vejít na chodník, ale to že nemají kde parkovat už nikoho nezajímá a parkují v pivovarské i jinde na zeleni.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: st 2. červen 2010, 13:23    Předmět:

Paní Zuzano a UV,

nevím, proč chce kdo kde parkovat. Vysvětlím Vám, proč bych ráda u Masaryčky zaparkovala já. Své tři děti nejdříve vezu do školy B.Hrozného na 7.30. Poté vezu své čtvrté dítě do MŠ Dráček v Litoli. A nejpozději v 8.15 bych měla být v práci, kam jezdím se svým pátým dítkem. Tato práce je právě ve zmiňované Masaryčce. Pokud bych měla šanci to stihnout pěšky, půjdu moc ráda. Odpoledne rozvážím své čtyři děti /ta největší už chodí pěšky/ po kroužkách / angličtina - opět v Masaryčce, všechny děti mají angličtinu 2x týdně, zkuste si spočítat, kolikrát tam parkuji týdně a kolikrát touto ulicí projíždím/.

Jsem přesvědčena, že ulice je od toho, aby se na ní jezdilo. V opačném případě se tam mohla udělat pěší zóna. Ale je pravda, že taky můžeme držet "hubu a krok" .
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Choose Display Order
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
User Permissions
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru