Opravy ulic [=průběh rekonstrukcí, kvalita prací...]
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Pavel Odpovědět s citátem
Častý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 24. červenec 2003, 21:44    Předmět: Opravy ulic [=průběh rekonstrukcí, kvalita prací...]

JK: Jak jste spokojeni se stavem ulic vzhledem ke kvalite vozovky, jeji oprave Question
Nebo dokonce bydlite v ulici bez zpevnene vozovky Question
Co rikate probihajicim opravam Question

V souvisejicim tematu Ulice pro 21.stoleti lze pak diskutovat o zlepsenich ulic predevsim vzhledem k jejich uzivatelum - chodcum, cyklistum, detem. (Zpomalovaci opatreni, zelen, zabezpeceni nejen pro deti ...)

Pavel: Tak máme opravenou Zahradní ulici. Teda alespoň to tak vypadá. Jestli je tohle konečná fáze, tak nezbývá, než se zasmát. Na starý rozbitý asfalt je natažený nový asfaltový koberec. Měl sem tu čest se po něm svézt. Rozdíl mezi stavem před rekonstrukcí a po ni? Skoro žádný. Díry zůstaly, mají sice oblejší hrany, ale zase nejsou skoro vidět. Takže je to možná ještě horší. Ale to nevadí, hlavně, že se může zastupitelstvo říct, opravili jsme silnici.

Starsi prispevky:
H.Fajmon (31.1. a 10.2.2003) píše:
/K těm silnicím, chodníkům, parkovištím a vůbec veřejným prostranstvím v Lysé bych chtěl dát několik poznámek. To, co jsme zdědili z komunismu bylo něco strašlivého a to i ve srovnání se všemi okolními městy a dokonce i s většinou vesnic. Podívejte se někdy třeba do Kostomlat. Tam snad už není jediná ulice bez asfaltové silnice.

A u nás v Lysé? Jako zastupitel nepovažuji nic za větší prioritu než právě výstavbu a rekonstrukci těchto ploch. Dokonce jsem to i propočítal a předložil jsem vloni v létě radě města Koncepci výstavby silnic, chodníků a parkovišť. Z čísel jde až hrůza.

V Lysé je v majetku města cca 125 ulic a veřejných prostranství a z toho je dodnes 25 ulic a veřejných prostranství nezpevněných (to je například ulice Na vysoké mezi v Litoli). Dále máme cca 25 ulic zpevněných, ale pouze těmi normalizačními panely. Dále máme několik silnic dlážděných viz Masarykova (která volá po rekonstrukci) a zbytek jsou asfaltky různé kvality a stáří.

Po roce 1989 bylo postaveno nebo rekonstruováno cca 30 silnic t.j pouze čtvrtina celkové sítě. Problém je v tom, že musíme ročně těch silnic postavit nebo rekonstruovat nejméně 5 nebo 6, abychom se trochu hnuli z místa a nerozpadlo se nám to, co už máme. To ale vyžaduje cca 10 milionů Kč a ty velmi často nemáme, protože je kolegové zastupitelé chtějí utrácet za jiné věci. Je to otázka priorit.

V roce 2002 radnice postavila 5 nových silnic a parkoviště u nádraží a je to znát. Na letošní rok rada navrhla nejprve pouze 1 silnici a po tlaku zastupitelů 3. Možná to dotáhneme na 4 ale i to bude málo. Když budeme stavět ročně 4 silnice budeme mít nové v celém městě až za 31 let. Když budeme stavět přednostně tam, kde nyní jsou nezpevněné komunikace, zbavíme se tohoto problému až za 6 let.

To nejsou optimistická čísla. Na druhé straně toto je tvrdá a neúprosná realita a to už nemluvím o chodnících, parkovištích, vodovodech, kanalizaci a dalších inženýrských sítích. Ale 12.2. je zastupitelstvo a tam se o tom bude mluvit, tak se přijďte podívat.

/Tak už se nám rýsuje městský rozpočet pro letošní rok. Návrh je předložen a projednávat se bude ve středu na zasedání zastupitelstva. S čím mohou počítat občané v oblasti silnic a chodníků. Návrhy jsou následující: 1. Silnice: a. postavit novou silnici v ulici Nové (dosud blátivá komunikace ve východní části města), b. rekonstrukce ulice Resslovy od hřbitova až po křižovatku s ulicí ČSA, c. výstavba silnice v ulici Za zámkem (dosud blátivá komunikace v západní části města), d. výstavba komunikací v okolí Havlíčkova náměstí (jde o soubor několika malých dosud nezpevněných komunikací). 2. Chodníky: a. postavit nový chodník v ulici Dukelské od vlečky k Lekkerlandu - dosud pouze tráva, b. postavit nový chodník v Poděbradově ulici, c. předláždit chodník od staré školy k radnici a od Bílé Labutě k masně v Masarykově ulici. Jedná se vesměs o potřebné akce, ale dle mého soudu toho je stále málo. Po letošní zimě jsou komunikace v opravdu zoufalém stavu. Budu proto navrhovat ještě kompletní rekonstrukci komunikace a chodníků v Sokolské ulici (od pošty k hasičské zbrojnici). Tato komunikace je v hrozném stavu a přímo volá po rekonstrukci. Tak doufám, že mne ostatní zastupitelé podpoří. Přijďte se podívat také.

[Rozsireni tematu - JK]
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu

Jakub Nedoma Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: pá 25. červenec 2003, 21:07    Předmět: Re: Zahradní ulice

Pavel píše:
Tak máme opravenou Zahradní ulici. Teda alespoň to tak vypadá. Jestli je tohle konečná fáze, tak nezbývá, než se zasmát. Na starý rozbitý asfalt je natažený nový asfaltový koberec. Měl sem tu čest se po něm svézt. Rozdíl mezi stavem před rekonstrukcí a po ni? Skoro žádný. Díry zůstaly, mají sice oblejší hrany, ale zase nejsou skoro vidět. Takže je to možná ještě horší. Ale to nevadí, hlavně, že se může zastupitelstvo říct, opravili jsme silnici.

Hehe, naprosto souhlasim. Diry byly chytre schovany pred zraky ridicu, takze tomu cemu se pred "opravou" dalo vyhnout se ted uz vyhnout neda, protoze to neni videt. Skutecne brilantni tah!

PS: tak me napada, nebylo tam nejake lobbovani ze strany autosetvisu (zvlast tech zamerenych na tlumice) Question Very Happy ...
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy/činy WWW stránky

Hynek Fajmon Odpovědět s citátem
Dlouhodobý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: po 28. červenec 2003, 10:02    Předmět: zahradní a další ulice

Zdravím všechny diskutující,

souhlasím s kritikou opravy Zahradní ulice. Nelíbí se mi ale to, že kritikové to házejí na celé zastupitelstvo. To o způsobu "opravy" Zahradní ulice nerozhodovalo. Tuto akci má kompletně na krku rada města a tam sedí pan Houštecký (MOP), paní Chloupková (ČSSD), pan Kolman (Naše Lysá), pan Tomek (Naše Lysá) a pan Otava (MOP). Prosím abyste kritiku adresovali těmto lidem a neházeli všechny zastupitele do jednoho pytle. Já bych tuto akci nikdy v takovémto provedení nepodpořil.

Jinak jen tak pro informaci: V rozpočtu města je letos schválena kompletní rekonstrukce silnice Poděbradovy, Mladé, Sokolské, uliček v okolí Havlíčkova náměstí a Resslovy. Zatíím se nekoplo ani v jedné této lokalitě a to již máme konec července. Vsadím se, že to letos naši výše jmenovaní radní prostě neudělají. Názor nechť si učiní čtenáři DF sami.

Hynek Fajmon

Zuzana Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 1. srpen 2003, 20:50    Předmět:

Cha, zrovna včera jsem Zahradní jela. Vypadá to tedy hezky a neměla jsem pocit, že by někdo usiloval o mé tlumiče ( nebo už jsou z Lysé dobře vycvičeny). Kvalita potahu -nebo jak to nazvat-však slibuje, že na jaře bude všechno jinak, tj.postaru. To by mě čert vzal.

Jakub Tesař Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: po 4. srpen 2003, 8:48    Předmět: ...a Smetanova

Nevim, jestli Vas to uklidni, ale stejnym hura-zpusobem je nove "potazena" i Smetanova.

Jiří Havelka Odpovědět s citátem

PříspěvekZaslal/a: čt 7. srpen 2003, 14:27    Předmět:

Zdravím všechny diskutující. Smetanova a Zahradní ulice mi přijde tak trochu jako Potěmkinovi vesnice udělané na rychlo tak aby radnice mohla říct dívejte se jak jsme opravili silnice. Jinak mi to při jízdě autem připomíná slalom mezi brankami poslepu. Možná by lepším řešením bylo udělat jednu silnici pořádně než dvě jen tak naoko.

Jan Kořista Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: pá 21. listopad 2003, 18:05    Předmět: Pred MeU

Souvisejici prispevky z tematu Litol:
citace:
Martina K. (26.9.2003): Není mi moc jasné,proč se po městě (Litol - Mírová,Družstevní)objevily na místě nerovností vozovky (např.před kanálem Smile )dopravní značky označující tyto nerovnosti. Připadají mi přímo kontraproduktivní,řidiči se jim složitě vyhýbají,ačkoli dříve kanály a díry sotva komu tolik vadily. Možná je to spíš věc dopravní policie,pokud to sem nepatří,předem se omlouvám. Nebylo by lepší s těmi dírami něco dělat,než před ně stavět cedule? Nebo ušetřit i za ty cedule,pokud nejsou finance,stejně jsou ulice v Litoli v příšerném stavu.
J.Havelka (2.10.2003) píše:
Myslím, že stím je potřeba spíše něco udělat, problém je však v tom, že tyto dvě silnice nevlastní město, ale kraj, který je spravjeje prostřednictvím SÚS Mnichovo Hradiště. Město už několikrát žádalo o opravy těchto silnic zatím však marně. Pro SÚS je jednoduší tam dát značky než to opravit Evil or Very Mad
Náhodný návětěvník (17.10.2003) píše:
Vysvětlení je jednoduché. Pokud se na "hrbaté" silnici, která není označena dopravní značkou nerovnosti na vozovce, stane díky najetí do některé z mnoha děr nějaká újma motorovému miláčkovi, můžeš požadovat náhradu škody po organizaci, která za stav silnice odpovídá. Pokud ale jsou ony díry řádně označené, tak máš ze zákona smůlu, protože jsi nepřizpůsobila způsob jízdy stavu a povaze vozovky.
Přeji všem diskutujícím hezký den

Souvisejici prispevky z tematu To něco před Městským úřadem:
citace:
Zuzana (2.10.2003): Možná diskuse na toto téma už proběhla a já ji nezaregistrovala, ale prosím, víte někdo, jak je to s tou asfaltovou pokrývkou před MÚ Question Vzhledem ke kvalitě provedení se to zdráhám nazvat chodníkem nebo vozovkou .... Zaregistrovala jsem ji cca 19. září po mé týdenní nepřítomnosti v Lysé a od té doby denně po tom chodím a stále nevěřím vlastním očím - je to konečná fáze Question Pravda, v podobném stylu jsou opraveny i jiné ulice v Lysé, ale u MÚ mi to připadá skoro moc hloupé.
Pan Brych (7.10.2003) píše:
Paní Zuzano
vystihla jste to velmi dobře
před nově opraveným úřadem, pověřené obce....
...na Bedřicha Hrozného se nákladně a dobře!! předělávala dlažba .....
no prostě nepochopitelná hrúza..
nepovedlo se to ani ve Smetanově ulici, tam nový potah jen kopíruje díry a brzo se to vyjede do ještě horšího stavu, Zahradní také nic moc

Pár otázek - vždyt je to za naše peníze a v našem městě!!
- kdo podepsal převzetí Question
- jak za to bude "oceněn" Question
bude se např.podílet finančně na nápravě Question
- kolik to stálo Question
- která firma to dodala Question
- co když si před úřadem někdo vyvrkne kotník Question
- co tomu říká pan starosta Question
.......

a hlavně !!! kdy se to dá do pořádku, za par týdnu bude často pršet,pak náledí ....

takto to jsou docela vyhozené peníze a ostuda

znáte někdo odpovědi ?
citace:
Jitka Hejnova (10.10.2003): Dobrý den,
také by mě zajímalo, zda se př.ed MÚ jedná již o konečnou verzi úpravy vozovky nebo zda jde o mezifázi Question
citace:
Paní Snížková (10.10.2003): Obávám se že jde až na kosmetické nedodělky týkájící se okolí kanálů jde o konečnou verzi potahu. Konec konců se nejedná o první potah v této podobě. Motoristi ho mohou vyzkoušet již v Zahradní ulici.

A v souvislosti se Zahradni ulici:
citace:
Vendula (20.3.2003): A když občané města budou vědět, že z peněz za parkovné se opravila například Zahradní ulice, která dnes připomíná spíš tankodrom a přitom je jednou z hlavních ulic ve vlastnictví města, určitě budou spokojeni. Hlavně ji prosím neopravujte v době výstavy, jako to bylo minule (křižovatka Zahradní+ Pivovarská).

Naposledy upravil/a Jan Kořista dne pá 5. prosinec 2003, 17:57, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: pá 5. prosinec 2003, 17:32    Předmět: Starsi zpravy

Presunute prispevky a starsi odkazy

Podebradova ulice (jen technicke aspekty)
M.Firman (8.9.2003) píše:
Takže jak je to s Poděbradovou ulicí.
Poděbradova je jedna z nejvýznamnějších ulic ve městě - z křižovatky od kina směrem na Stratov.
Vozovka je poměrně úzká díky tomu, že jsou po stranách příkopy, které se nedají využít ani pro parkování. Ulice jako pokrač. silnice určité třídy je v obhospodařování správy silnic a letos (jednání trvají od loňska) se konečně našly peníze na rekonstrukci vozovky - tuto část by hradil Kraj. Před rekonstrukcí vozovky je však nutné (logické i hospodárné) provést rekonstrukce kanalizace, vodovodního řadu - osinkocementové, rakovinné trubky, osvětlení, a přidělat chodníky, což by hradilo město.
Byl vypracován projekt, předložen na stavebním úřadě a... a Lysin opět využil svého zákonného práva a odvolal se a tím způsobil zpoždění této akce. [...]

Pavel (13.11.2003) píše:
Chtěl bych se zeptat, jak je možné, že obyvatele Poděbradovi ulice nikdo neinformoval o začátku rekonstrukce Question Stalo se mi, že rekonstrukcí mi byl znemožněn vjezd do mé garáže v mém osobním vlastnictví! Neměl by mě někdo takhle náhodou informovat? Jak si firma může vůbec dovolit ulici rozkopat a neupravit ji tak, abych mohl používat svůj soukromý majetek. Kdybych nechal stát auto na parkovišti a někdo mi ho ukradl peníze by mi určitě nikdo nedal.

Lysin (18.11.2003) píše:
(...) kácení zeleně v ulici Poděbradova. Lysin byl účastníkem řízení. Při tomto řízení navrhuje v rámci uložení náhradní výsadby vysadit stejný počet kusů stromů za vykácené a zachování co největší plochy zeleného pásu a výsadbu vzrostlých dřevin stejně daleko od domů a silnice jak bylo původně. Náhradní výsadba byla uložena, ale v menším počtu. (...) Při místním šetření jsme namítali, že plánované parkoviště je na úkor zeleně. (...)

16.10.2003 (ND)
Obyvatelé se dočkali, ulice se začne opravovat
10.10.2003
Lysá se pouští do oprav ulic (ND)

H.Fajmon (19.11.2003) píše:
Dnešní rada města vedená MOPem dokázala zatím předvést své "gigantické manažerské schopnosti" na "potahu" ulic Zahradní a Smetanovy ke kterému se na tomto fóru již mnoho diskutujících vyjádřilo. Kromě toho se Vám podařilo se zpožděním jednoho roku dokončit asi 60 metrů silnice v ulici Za zámkem. K Vašim dalším "nezávislým úspěchům ve prospěch Města-Občanů-Prosperity /MOP/" patří také několik měsíců se táhnoucí rekonstrukce silnice před hřbitovem, kterou jste otravovali během Dušiček stovky návštěvníků, kteří se tam nemohli dostat. (...) Letos bylo do rozpočtu města, který schválila Vaše nezávislá-sociálně-demokratická koalice, zařazeno vybudování několika nových silnic. Pokud si dobře vzpomínám tak jsou to kromě jiných následující ulice: Mladá, Sokolská a okolí Havlíčkova náměstí. Na těchto lokalitách se dosud neudělalo téměř nic nebo vůbec nic. A to je prosím téměř konec listopadu. Již nyní je tedy zřejmé, že letošní rozpočet nebude díky neschopnosti dnešní rady města v neprospěch občanů splněn.

H.Fajmon (28.11.2003) píše:
(...) Důsledkem tohoto vývoje je to, že stát (kraj) odmítl s poukazem na plánovaný obchvat cokoli investovat jak do ulice Na vysoké mezi, tak také do stávající trasy průjezdu Litolí. Tyto trasy totiž hodlá městu předat do majetku okamžitě poté, co bude vybudován první úsek obchatu. Město tak dostane na krk dobudování neexistující silnice v ulici Na vysoké mezi a zcela zdevastovanou silnici Mírovou až k výjezdu z Litole. Celkové náklady na dobudování a opravy těchto komunikací budou zcela jistě činit nejméně 50 milionů Kč. Tuto částku přitom město nemá reálně v nejbližší době k dispozici. (...)
H.Fajmon (9.12.2003) píše:
(...) Situace je taková, že po vybudování I. fáze obchvatu od mostu ke skleníkům předá kraj celou stávající průjezdnou trasu Litole od nadjezdu až po most do majetku města a přestane se o tento majetek jakkoli dále starat. (...) Ulice Na vysoké mezi je již dnes majetkem města a je dnes v podstatě nepoužitelná. Na obě tyto komunikace bude muset vyčlenit město ve svém rozpočtu hodně peněz. Můj odhad je pro obě trasy se sítěmi až 100 milionů Kč. Porovnejte si to s tím, že ročně se na nové silnice dává cca 8-10 milionů a vyjde Vám časový horizont, kdy to tak asi může přijít na řadu. (...) V návrhu rozpočtu města pro příští rok nezávislí radní s ulicí Na vysoké mezi nepočítají, takže se zatím nemusíte obávat žádného vývoje v této lokalitě. A pokud by snad nastal, tak se stejně musí nejprve vyřešit vodovod, kanalizace a další inženýrské sítě. Takže je to záležitost nejdříve za několik let.

Diskuse o roli obcanskeho sdruzeni v sekci "Role obcanu".

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 26. únor 2004, 19:25    Předmět:

com (25. 1. 2004) píše:
Zdravim vsechny,
kdysi davno nechalo mesto vyklidit kotelnu vchod cislo 1437 na sidlisti za hospodou. Tim popraskaly betonove desky a chodnik se vyrazne poskodil.
Chodnik je ve vlastnictvi mesta a po nekolika zadosti o reseni, se situace nezmenila. Jednou se prisel podivat pan starosta "na misto cinu" ale to je tak asi vse. Doslo tady i k par zranenim. Muze se mi nekdo k tomuto vyjadrit? Dekuji

Přesunutí příspěvku do stávajícího souvisejícího tématu. Snad zde neujde pozornosti oslovených osob - JK

Oprava mostku způsobí uzavírku (ND 26. 2. 2004)

Saša Vrtěl Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: po 1. březen 2004, 15:15    Předmět:

Tak si tady čtu ty staré přesunuté příspěvky o rekonstrukci Poděbradovy a napadá mě, zda je moderátor omylem nepřesunul do jiné rubriky, než kam by správně patřily Smile - a tou je podle mého skromného názoru Překladiště Maersk. Nebo má snad rekonstrukce Poděbradovy nějaký jiný účel, než připravit cestu kamiónům z překladiště na křižovatku u kina? Anebo ty kamióny směrem Mladá Boleslav se budou dostávat nějak úplně jinak (třeba teleportací)?

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: po 3. květen 2004, 14:59    Předmět:

H.Fajmon (3. 5. 2004) píše:
Zdravím diskutující,

taky jste si všimli toho "hlemýždího" tempa se kterým staví naši nezávislí radní silnici v Sokolské ulici. Je to opravdu otřesné. Ta investice byla schválena již v rozpočtu roku 2003 a měla být hotova již na podzim minulého roku. Po dlouhých letech se ale minulý rok nesplnil rozpočet, protože schválené peníze radní z MOPu, Naší Lysé a ČSSD nedokázali proinvestovat. Akce proto přešla do letošního roku a teď už se tam v tom vrtají třetí měsíc a konec je stále v nedohlednu. To je ta slibovaná "PROSPERITA MOPU". Jsem zvědav, jestli to stihnou aspoň do prázdnin. Uvidíme.

Hynek Fajmon
M.Firman (3. 5. 2004) píše:
no, co k tomu říci...
Ulice Sokolská skutečně měla být již hotová ( dle smlouvy) .
Ale to, že si nepamatuješ důvody, proč byla akce záměrně přesunuta do letošního roku, je minimálně zarážející . Fajn - napovím - dotace na kanalizaci v roce 2004... Už si vzpomínáš?
H.Fajmon (3. 5. 2004) píše:
Zdravím diskutující,

pro mne osobně takový důvod není legitimní. Otravovat lidi roční rekonstrukcí silnice z důvodu jakési dotace je nesmysl a nemá to moji podporu. Obchodníci z této ulice Vám pěkně poděkují za takovou dotaci.

Hynek Fajmon
M.Firman (3. 5. 2004) píše:
ale ale...
takže ještě jednou -
není v pořádku, že ulice ještě není hotová, protože se k tomu dodavatel zavázal k určitému termínu, což nedodržel.
Je v pořádku, že akce byla legálně ( hlasováním) přesunuta do letošního roku, protože se město v roce 2004 uchází o dotaci na kanalizaci v této ulici. V roce 2003 to nešlo. Pro mě je to důvod pochopitelný, takže jsem hlasoval pro přesunutí .
Přesunuté příspěvky - JK

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: út 18. květen 2004, 9:37    Předmět:

Obyvatelé Sokolské ulice se dočkají konce oprav, ND 14.5.2004
http://www.nymburskydenik.cz/nymburk/zpravodajstvi_ny/ND20040514000022.html

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 5. srpen 2004, 9:30    Předmět:

Poděbradovu ulici už na konci týdne otevřou, ND 4.8.2004
http://www.nymburskydenik.cz/nymburk/zpravodajstvi_ny/ND20040804000052.html
citace:
Poděbradova ulice bude pro řidiče otevřena dříve, než v polovině srpna, jak původně avizoval krajský úřad.

H. Fajmon Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: st 9. květen 2007, 16:33    Předmět: nová silnice v ulici V polích

Zdravím,

a mám dobrou zprávu. Na kačíně se konečně začala stavět další nová silnice v ulici V polích, která se nachází napravo od Sojovické úplně na konci města před novou vilkovou zástavbou. Dosud tam byl pouze nezpevněný totálně rozbitý tankodrom, kudy se autem téměř nedalo projet. Tak další unikátní "hliněnka" brzy zanikne. Doufám, že práce bude o prázdninách hotová a kousek města se zase zcivilizuje. Kéž by to šlo rychleji i v dalších 27 hliněných ulicích, které tady ještě máme.

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: pá 25. květen 2007, 9:34    Předmět: nová silnice

Zdravím,

včera jsem jel přes Kačín a koukal jsem, že stavbaři se v ulici V polích docela činí. Už tam osazují obrubníky a dokončují "kufr". Tak to vypadá, že by tam ta silnice mohla být hotová možná už do prázdnin. Jedinou výtku mám k tomu "čurbesu", který rozváží po okolních silnicích. Tak snad to déšť brzy "uklidí".

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: ne 1. červenec 2007, 13:19    Předmět: nová silnice V polích

Zdravím,

tak máme letos dokončenu první novou komunikaci. Je to silnice a chodník a vjezdy v ulici V polích na Kačíně. Silnice je poměrně úzká, což stavbu zlevnilo a pomůže to také k tomu, aby se v této rezidenční ulici nejezdilo moc rychle. Chodníky i vjezdy jsou ze zámkové dlažby, tak to snad bude fungovat ke spokojenosti místních občanů.

Hynek Fajmon

P.S. Letos by se měla postavit dle schváleného rozpočtu města ještě nová komunikace v ulici Sokolovské a také v ulici Legionářské. Tak uvidíme, zda se to podaří.

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: po 2. červenec 2007, 9:53    Předmět:

Kéž by to šlo touto rychlostí pořád Smile

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 31. červenec 2007, 11:40    Předmět: nová silnice Sokolovská

Zdravím,

tak to vypadá, že se konečně začne stavět také druhá letošní městská silnice. Jedná se o ulici Sokolovskou a kousek ulice U vlečky v Litoli. Je to ta ulice, kterou uvidíte při jízdě přes nadjezd na litolské straně vpravo za schodama. Současný stav je hliněná "vozovka" v kvalitě za kterou by se nemusel stydět žádný vojenský tankodrom. Tak doufejme, že to půjde dobře a rychle a do podzimu to bude hotové.

Byl jsem se tam v té oblasti nedávno podívat a s těmi silnicemi je to bída. Je tam asi 5 ulic z panelů a ty už by potřebovaly rovněž rekonstrukci.

Jinak letos je ještě naplánována v rozpočtu města nová silnice i s chodníky v ulici Legionářské, což je ta ulice pod Plusem. Je to silnice z betonových panelů, která se nachází nejblíže centra města. Je tedy dobře, že tato ostuda doufejme do konce roku z centra zmizí.

Hynek Fajmon

Anonymní Odpovědět s citátem

PříspěvekZaslal/a: út 31. červenec 2007, 14:15    Předmět:

Já jsem z řad lidí bydlících mimo Lysou zaslechl spíš, že ostuda je silnice ČSA a z náměstí k nádraží.

Občanka M Odpovědět s citátem

PříspěvekZaslal/a: út 31. červenec 2007, 19:54    Předmět: ulice ČSA a Masarykova

Zdravím anonyma,

silnice Čs. armády patří kraji a je již domluveno, že během roku 2008 se tato silnice v tom úseku, kde jsou žulové kostky, pokryje asfaltovým kobercem.

Co se týká ulice Masarykovy, tak ta je města, a to již plánuje v roce 2008 provést kompletní rekonstrukci této komunikace včetně chodníků, zeleně a městského mobiliáře. Takže i tyto silnice přijdou brzy na řadu.

Hynek Fajmon

Obyvatel Odpovědět s citátem
Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 31. červenec 2007, 20:52    Předmět:

Jsem hrozně zvědav, jest-li na ul. Československé armády dojde.

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 31. červenec 2007, 21:05    Předmět: odpověď anonymovi

Zdravím,

já myslím, že dojde. Ale až příští rok. Zprávy jsou dost věrohodné.

Hynek Fajmon

PříspěvekZaslal/a: st 1. srpen 2007, 9:53    Předmět: Re: ulice ČSA a Masarykova

Občanka M píše:
Zdravím anonyma,

...
Hynek Fajmon

Já jsem nic nekritizoval, pouze konstatoval co je podle jiných ostuda, než podle vás.

Jeden dotaz.
Občanka M = Fynek Fajmon? Laughing Laughing Laughing

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: st 1. srpen 2007, 18:01    Předmět:

Víme co znamená v tomto městě něco myslet. Myšlenek byly spousty a realizace............

Občanka M Odpovědět s citátem

PříspěvekZaslal/a: so 4. srpen 2007, 15:57    Předmět:

Občanka M = Markéta Fajmonová. Občas se zapomenu odhlásit a pak to takhle dopadá Very Happy

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: pá 24. srpen 2007, 11:24    Předmět: nová silnice Sokolovská

Zdravím,

tak v Litoli už se konečně začalo pracovat na nové silnici v ulici Sokolovské a U vlečky. Je to docela velký úsek. Odhaduji, že to bude celkem nejméně 300 metrů. Včera jsem viděl, že už usazují obrubníky a připravují "kufr". Tak snad se litoláci brzy dočkají také nové silnice a chodníku.

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: ne 9. září 2007, 22:00    Předmět: nová silnice Sokolovská

Zdravím,

tak v Sokolovské ulici už je nová silnice téměř hotová. Asfaltový povrch už je na kufru a dodělávají se chodník po pravé straně a vjezdy do domů po obou stranách. Tak sláva. A v Zahradní ulici se opravuje kompletně asi 80 metrový úsek před křižovatkou s Masarykovou ulicí. A brzy se snad dočkáme zahájení prací taky v Legionářské ulici.

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: po 10. září 2007, 14:00    Předmět:

Konečně!

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 18. září 2007, 21:58    Předmět: oprava silnice v Zahradní ulici

Zdravím,

tak v Zahradní ulici se opravil asi 100 metrů dlouhý úsek silnice. Bylo to tam donedávna velmi špatné, protože se tam nacházely dva zrádné houpáky, kde auta velmi skákala. Asi před čtyřmi lety se za vlády MOPu silnice "opravila" tím, že se postříkala asi 1cm asfaltového nástřiku. Tato akce stav silnice moc nezlepšila.

Nyní se to udělalo pořádně a při té příležitosti se zjistilo, že tato normalizační asfaltka nemá vůbec žádný "kufr" t.j. kamenné podloží. Právě proto to vypadalo jako vlnobití na moři. Tak snad to aspoň pár let vydrží. Ale pomyšlení na to, že podobných na blátě postavených asfaltek máme ve městě asi 20 není příliš povzbudivé.

Hynek Fajmon

matlas Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: st 19. září 2007, 14:27    Předmět: Re: oprava silnice v Zahradní ulici

H. Fajmon píše:
Asi před čtyřmi lety se za vlády MOPu silnice "opravila" tím, že se postříkala asi 1cm asfaltového nástřiku. Tato akce stav silnice moc nezlepšila.

Stejným způsobem se opravují díry v Sojovické dodnes. A to i za vlády ODS.

Jednou za čas přijede oranžové auto, naleje do děr něco štěrku smíchaného s asfaltem a zase odjede.
Za 14 dní jsou díry stejné jako před tím. Opravdu mě začíná štvát, jak mi auta rozstřikováním vody z děr ničí fasádu na domě. Přidá mi ODS na opravy?

Říkal jsem si, že když už jsme v tom informačním věku, pošlu dotaz na kraj emailem. Ne že bych čekal okamžitou reakci, ale milí naši vládnoucí se ani nebtěžovali odpovědět. Přijde mi, že půl roku je poměrně dlouhá doba na odezvu.
Ikdyž na ODS možná ne? Co s tím hodlá vládnoucí strana dělat?

Prosím diskutující aby omluvili tón příspěvku, ale už mě začíná vadit jak pan Fajmon a nejen on neopomene připomenout kdo vládl (koho je to vina?), když mluví o něčem co nebylo/není ideální.

Jedno přísloví říká: "Úspěch má mnoho otců, jen neúspěch je sirotkem."

PGP key ID: A33F8622
Fingerprint: BCC4 34ED 7887 7DBF CFA3 DB5B 9235 9981 A33F 8622
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy/činy WWW stránky Jabber Skype

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: st 19. září 2007, 16:26    Předmět: odpověď panu Matlasovi

Zdravím pane Matlasi,

silnice v Sojovické ulici je v majetku kraje a pokud se zde něco opravuje, tak je to akce kraje a nikoliv města. Podobně je to také v Poděbradově, Jedličkově, Čs. armády a dalších krajských komunikacích ve městě. Takže je správné uhánět v té věci kraj a krajské zastupitele. Mohu Vám slíbit, že se na to krajských zastupitelů, které znám, zeptám.

Město rovněž poměrně často urguje kraj ve věci stavu jeho silnic. Nechci rozhodně kraj omlouvat, ale situace krajské silniční sítě je velmi špatná a v našem kraji je navíc tato síť ještě mimořádně hustá (máme zdaleka nejvíc silnic v republice).

Krajské zastupitelstvo nedávno schválilo přijetí úvěru 4 mld. Kč na opravy silnic a také z evropských fondů by měla jít poměrně značná část peněz v regionálním operačním programu na opravy a rekonstrukce silnic. Naše město by se tak mělo dočkat snad již příští rok rekonstrukce ulice Čs. armády a také některých dalších úseků.

Jinak v Sojovické ulici se za vlády MOPu udělal nový chodník, což je dobré, a letos se v tom pokračuje. A rovněž městské veřejné osvětlení se v této ulici nedávno zrekonstruovalo.

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: st 19. září 2007, 20:24    Předmět:

Ze slůvka udělá se, je za pár dní slůvko snad. Opět jen opíjení obyvatelů rohlíkem.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 20. září 2007, 8:28    Předmět:

Zaujalo mě, že opravy silnic jdou ze stejného rozpočtu jako údržba veřejné zeleně. Takže když víme, že máme opravenou silnici, tak taky víme, proč se v Lysé nyní seká tráva již podruhé tento rok Prosím o vynechání bezva vysvětlení, že silnice je důležitější.

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: čt 20. září 2007, 22:14    Předmět: odpověď paní Zuzaně

Dobrý večer,

nevím, kde jste přišla k informaci, že se sekání trávy dělá ze stejného rozpočtu jako silnice. To je pravda jen částečná. Ano. Jde to oboje z městského rozpočtu. Ale každá z těchto položek je zařazena někde jinde. Sekání trávy je v provozních výdajích v kapitole životní prostředí a výstavba nových silnic je v investičních výdajích a v kapitole komunikace. Tyto dvě věci tedy rozpočtově nijak nesouvisí, kromě toho, že jsou součástí jednoho městského rozpočtu.

Hynek Fajmon

P.S. Sekání trávy je určitě důležitá a s politováním musím konstatovat také velmi drahá činnost. A naše město těch trávníků má na sekání požehnaně.

matlas Odpovědět s citátem
Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: čt 20. září 2007, 22:25    Předmět: Re: odpověď paní Zuzaně

H. Fajmon píše:

Sekání trávy je v provozních výdajích v kapitole životní prostředí a výstavba nových silnic je v investičních výdajích a v kapitole komunikace.

možná tomu úplně nerozumím, ale přijde mi, že Zuzana mluvila o opravách silnic.
To snad není to samé jako výstavba nových. Ne?

PGP key ID: A33F8622
Fingerprint: BCC4 34ED 7887 7DBF CFA3 DB5B 9235 9981 A33F 8622
Zobrazit informace o autorovi/ce Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy/činy WWW stránky Jabber Skype

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 21. září 2007, 7:40    Předmět:

Takže popořádku: chtěla jsem se na MÚ zeptat, zda teoreticky existuje možnost, že někdo někdy zlikviduje metrové kopřivy a vzrostlé durmany na veřejných plochách. Zavolala jsem a byla jsem přepojena k milé paní, která mi sdělila, že na sekání se letos podruhé již pracuje a že je to složité, protože peníze na údržbu veřejné zeleně jdou ze stejné rozpočtové kapitoly jako opravy a údržba silnic. O VÝSTAVBĚ jsem nemluvila ani já, ani ona.
Že je sekání trávy náročné, je patrné z průběhu. Před třemi týdny začali sekat plochy mimo hlavní komunikaci při ulici Jedličkově. Tento týden dorazili na ČSA 1650/1651. Mám dojem, že město firmu poněkud přeplácí. Jak jinak si mám vysvětlit, že práce probíhají cca 4 hodiny denně. Ale to je o něčem jiném.
Podstatné je, že se cosi neudržuje, protože na to nejsou peníze v rozpočtu, ačkoliv pravděpodobně původně byly. Možná až se bude opravovat fasáda radnice, budou úředníci dostávat plat každý druhý měsíc?Asi ne, platy nejsou investiční výdaj:-)

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: so 22. září 2007, 16:58    Předmět: odpověď paní Zuzaně

Dobrý den,

jen pro info. Údržba chodníků a silnic je v kapitole rozpočtu města s názvem pozemní komunikace a údržba veřejné zeleně a výsadba nové zeleně je v kapitole bydlení a komunální služby. Takže opravdu tyto dvě věci spolu rozpočtově nesouvisí. Jinak ale souhlasím, že "vzrostlé durmany", bezinky, kopřivy a "lebedu" a taky trávu je nutné sekat.

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: ne 7. říjen 2007, 18:21    Předmět: začala rekonstrukce silnice v Legionářské ulici

Dobrý den,

tak konečně začala rekonstrukce silnice a chodníků v Legionářské ulici. To je ta ulice mezi Masarykovou a Pivovarskou pod CUKR ÁRNOU/Plusem. Měli jsme tam dosud "krásnou" panelovou silnici a chodník ve stylu "každý pes jiná ves". Tak snad se to povede firmě udělat brzy. Doufejme, že se nezkazí počasí a akce se stihne do konce letošního roku. V centru města nám potom zůstane ještě jedna panelová silnice spojující Masarykovu a Pivovarskou od masny směrem ke Frutě. Nemůžu si vzpomenout, jak se ta ulice jmenuje. Tam by to chtělo taky celé zrekonstruovat, ale asi ještě budeme muset chvíli počkat.

Hynek Fajmon

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 12. únor 2008, 12:05    Předmět: Legionářská ulice

Dobrý den,

tak se zpožděním ale přece jen se podařilo před několika dny dokončit silnici a chodníky v Legionářské ulici v centru města. Dosavadní panelová silnice z období "normalizace" byla nahrazena moderní komunikací a po obou stranách jsou rovněž nové chodníky, nové veřejné osvětlení a také nová parkovací místa. Je třeba dodat, že nové jsou rovněž inženýrské sítě včetně kanalizace. Takže občané v této ulici by měli být snad spokojeni a s nimi i návštěvníci centra města, kteří tuto ulici poměrně dost využívají.

V centru města nyní považuji za nejhorší silnici (kromě Masarykovy, která se začne letos rekonstruovat) silnici v ulici 28. října, která je panelová a nachází se mezi Masnou v Masarykově ulici a Pivovarskou ulicí u Fruty. Velmi špatný stav je rovněž u silnice na náměstí Bedřicha Hrozného mezi základní školou a muzeem a dále směrem do kopce až k zámku. Tyto komunikace by potřebovaly určitě v brzké době nějakou investici.

S pozdravem

Hynek Fajmon

Mr. Seaman Odpovědět s citátem
Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: út 12. únor 2008, 12:32    Předmět:

Jenom to zakonceni Legionarske do masarykovky je luxusni....

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: út 12. únor 2008, 14:38    Předmět: nové komunikace

Dobrý den pane Seamane,

souhlasím s Vámi. Taky se mi to nelíbí. Je tam ještě několik takovým drobnějších věcí, které se musí dotáhnout do úspěšného konce.

Jinak bych zde rád oznámil, že v návrhu na úpravu rozpočtu města pro letošní rok jsou navrženy k vybudování další dvě nové silnice. Město v minulém roce hospodařilo s přebytkem a nyní je tedy možné přidělit 1,2 milionu Kč na novou silnici v ulici škroupově v Litoli a dále 2,2 milionu Kč na ulici Na vlečce rovněž v Litoli.

Tyto dvě ulice spojují Dukelskou ulici u přejezdu s ulicí Sokolovskou, kterou město vybudovalo nově v minulém roce. V obou případech se jedná o ulice, kde je nyní hliněný povrch s četnými dolíky a po dešti s bahnem. Takže pokud tento návh zastupitelstvo ve středu schválí, tak se budou moci další občané města dočkat již letos kvalitní silnice před svým domem.

Hynek Fajmon

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: st 13. únor 2008, 11:30    Předmět:

Blátivou cestu jsem viděl naposled nedávno v Rumunsku. Vida, nemusím jezdit tak daleko.

Anonymní

PříspěvekZaslal/a: pá 15. únor 2008, 19:33    Předmět: nové ulice

Dobrý večer,

tak úprava rozpočtu města byla ve středu na zastupitelstvu schválena a obě ulice t.j. Na vlečce a Škroupova budou během letošního roku realizovány.

Hynek Fajmon

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 29. únor 2008, 20:41    Předmět:

Firma Stavokomplet ač provádí zemní práce sousedící s hlavní silnicí vůbec nepoužívá dopravní značení. Chybí značky znížené rychlosti a značka práce na silnici, že nepoužívají reflexní vesty ohrožují převážně sebe. Nechci přivolávat neštěstí, ale předcházet mu. Kontrola ze strany úřadu je asi lajdácká a divím se policii, že povolí práci na nezajištěné stavbě, která se odehrává i na vozovce.

Správce/kyně

PříspěvekZaslal/a: út 18. březen 2008, 18:56    Předmět:

Článek Nymburského deníku Oprava Masarykovy zamotá hlavu městu i řidičům

PříspěvekZaslal/a: út 18. březen 2008, 22:37    Předmět:

citace:
Dobrý den pane Seamane,

souhlasím s Vámi. Taky se mi to nelíbí. Je tam ještě několik takovým drobnějších věcí, které se musí dotáhnout do úspěšného konce.

Nějak jsem si nestačil všimnout, že by věci byly dotaženy do konce. Jak dlouho trvá reklamace u takových věcí? Už je to měsíc a furt nic.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 17. duben 2008, 11:36    Předmět:

Tak už máme duben a slíbený nový povrch v ul.Československé armády v nedohlednu. Nebo se čeká, až se Masarykova a ul.Československé armády budou rekonstruovat najednou. Pak bude zprávný chaos.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: čt 17. duben 2008, 15:53    Předmět:

Alespon budou dvoje nove schudky ustici do CSA (u zastavky bus a proti vjezdu do Lucni....)

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 18. duben 2008, 10:23    Předmět:

Všiml jsem si, jen dopravní upozornění na probíhající práce je dosti nedostatečná. Je potřeba značka o snížení rychlosti, značka o zůžení vozovky a pracovníci by na sobě měli nosit reflexní oděv. Policie není dosti všímavá.

Stálý/á přispěvatel/ka

PříspěvekZaslal/a: pá 18. duben 2008, 21:26    Předmět:

ano, ale to je spise problem zrizovatele komunikace, zadavatele opravy a v neposledni rade firmy, ktera to provadi - zjevne nemaji oddeleni dohlizejici na BOZP....
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Choose Display Order
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
User Permissions
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru